Vintersemester i Dalarna

Vintersemester i Dalarna

Det är ju populärt att ta ut semester på vintern och åka till varmare breddgrader. Vissa åker bort över jul och nyår och andra väntar till någon gång i januari-februari då man verkligen har tröttnat på vintern. Även jag tog ut semesterdagar i februari förra vintern, men jag åkte varken till Thailand eller Turkiet. Jag åkte nämligen till Dalarna! Ska det vara vinter så ska det ju vara vinter på riktigt, med snö och kyla, och Dalarna är ett ställe som ofta har väldigt fina vintrar. Perfekt för skidåkning till exempel, både på längden och på tvären.

Jag funderar på om jag ska göra samma sak i år, för det var verkligen skönt att ha lite semester på vintern, och åker man inom Sverige så blir det ju inte så värst dyrt heller. Förra vintern bokade jag boende på ett hotell i Dalarna, eller närmare bestämt i Tällberg, som heter Green hotel. Dit skulle jag verkligen kunna tänka mig att återvända. Fast å andra sidan är det ju roligt att se något nytt också. Jag har inte riktigt bestämt mig för vart jag ska styra kosan om det nu blir någon semester, men någonstans inom Dalarna blir det i alla fall.

Det kan hända att jag söker mig mer norrut den här gången, till Sälen till exempel. Fast å andra sidan så kryllar det väl av skidturister där, och jag är inte så mycket av en skidentusiast att jag vill trängas med en massa andra skidgalningar. Det finns ganska bra med skidspår och backar även i övriga Dalarna bara man vet var man ska leta, så antagligen blir det något lite mindre ställe. Tällberg var alldeles lagom stort. Det ligger i Leksand, så man har nära till det mesta känns det som. Det går att göra dagsturer till Falun, Borlänge och Mora till exempel. Vi får se hur det blir helt enkelt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *