Vilken fotograf vill du ha?

Vilken fotograf vill du ha?

När det gäller bröllop finns det egentligen inga måsten, förutom att man måste ha någon som viger det lyckliga paret. Vissa väljer att ha en liten ceremoni där man varken har brudklänning eller fest medan andra satsar på stora bröllop med hundratals gäster, tre rätters middag, våningstårta, dans och påkostade dekorationer. Oavsett vilken typ av bröllop man vill ha så är det en sak som de flesta uppskattar, och det är minnen i form av fotografier. Man vill helt enkelt kunna se tillbaka på den lyckliga dagen.

Att boka bröllopsfotograf är inte så enkelt som att ta första bästa. Alla fotografer är olika och det gäller att hitta en som överensstämmer med de önskemål man har. Vissa kanske bara fotograferar i svartvitt, andra kanske tar väldigt traditionella bilder och en del är väldigt konstnärliga. För att hitta en stil som passar bör man titta runt bland fotografernas tidigare bilder. Man ska dock inte tro att det bara går att välja och vraka, för många fotografer blir uppbokade långt i förväg och dessutom är de ofta beredda att resa i jobbet vilket betyder att man inte bara konkurrerar med sin närhet. Den bästa bröllopsfotografen i Stockholm kanske redan är bokad på Öland eller i Norrland när just ni ska gifta er, så det gäller att vara ute i god tid så att man har en chans att få precis den fotograf som man vill ha.

Det gäller förstås också att man ser till att räkna med fotograferingen i bröllopsbudgeten. Priserna varierar och man måste förstås gå efter sin egen plånbok, men ska man snåla på något så finns det mycket som bör få lägre prioritet än bröllopsfotografen. Bilderna är trots allt de bästa minnena man kommer att ha kvar från dagen och i efterhand kommer man att vara tacksam för att man valde bra över billig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *