Tre exempel på bra och snygga e-butiker

Tre exempel på bra och snygga e-butiker

I takt med att webben blir snyggare och snyggare, så blir förstås e-handeln också det. Här är några av våra favoritbutiker rent designmässigt.

Gardenhome

E-butiken som har allt som du kan tänkas behöva för din trädgård. Utbudet är komplett, men ändå lätt att överblicka, tack vara indelningen i huvudgrupper och underkategorier. Dessa känns alla självklara, och gör det enkelt att hitta vad man vill ha. Det är en av de E-butiker som förstått att det kunder först och främst vill ha är information; inte en massa glassiga effekter. Självklart finns det också bilder på alla produkter, samt mer detaljerad information, att tillgå. Att shoppa runt hos Gardenhome är enkelt och trevligt, även om sidorna ibland kan ladda lite långsamt.

BaraHandtag

BaraHandtag säljer, trots namnet, inte enbart handtag, även om det givetvis är huvuddelen av utbudet. Vad som gör deras E-butik speciellt bra är för det första att den är enkel och lättnavigerad. På vänstersidan ser man de olika produkttyperna, och så i mitten av skärmen ser man de olika produkterna, med pris och en kort beskrivning (man klickar på “mer” för utförligare detaljer). Man kan sedan också välja att vidare sortera handtagen efter storlek – något som ju är nog så viktigt. Att sedan handla är okomplicerat, och fungerar som i de flesta bättre E-butiker, utan något som helst krångel.

CDon

En gång i tiden fanns det något som hette CD-skivor. Dessa blir mer och mer ovanliga, men CDon har anpassat sig efter detta, och erbjuder idag en mängd olika saker, som spel, DVD-filmer, hemelektronik och annat. På deras hemsida är det enkelt att snabbt och lätt hitta den information man vill ha och det är nästan så att det finns för mycket av den varan. Det är lätt och intuitivt att navigera sig, och man kommer snabbt fram till det man vill ha. CDon är en av Sveriges större E-butiker, och det är lätt att förstå varför.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *