Poker Runn – snabba båtar i Dalarna

Poker Runn – snabba båtar i Dalarna

bikinitjej-vid-motorbåt

Om du trodde att snabba, stora lyxiga (läs: dyra) båtar bara hör hemma i skärgården eller på rivieran så trodde du fel. Den här helgen så arrangeras nämligen Poker Run, eller Poker Runn som man gärna kallar det då tävlingen går av stapeln i sjön Runn som sträcker sig mellan Falun och Borlänge. Sjön brukar också kallas för Dalarnas Skärgård, och det är ett och annat skrov som mött sin bane de år tävlingen hållits vid lågvatten.

Poker Runn har arrangerats sedan 2008 och går i korthet ut på att man i snabba båtar tar sig till fem olika checkpoints. Vid varje checkpoint får man ett slumpvis valt kuvert och väl i mål sprättas kuverten som då rangordnar de fem bästa pokerhänderna. Teamen i topp 5 utser då varsin representant till kvällens pokerturnering.

Det säger sig självt att en tävling av det här slaget lockar mängder av folk: vid bra väder följer gärna damer i exklusiva och snygga badkläder och säsongens bikinis med på färden, och båtarna som körs går inte av för hackor: den minsta motorn i årets race sportar 320 hp, men det finns båtar med dubbla 1000+ hp-motorer! Viss risk för svall, med andra ord…

Mer info om Poker Runn och hur du kan delta med din Penta Plus eller annan motor och båt, hittar du på poker-runn.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.