Ordna en magisk företagsfest

Ordna en magisk företagsfest

Alla som någon gång har planerat en företagsfest vet hur svårt det kan vara. Boka lokaler, ordna med catering, se till att transporter fungerar… Allt sådant kan driva en till vansinne. Men belöningen är ofta värd det. Glada och nöjda anställda som har roligt tillsammans. Nöjda anställda som är vänligt inställda till varandra är produktiva anställda. Men mat, dryck och bra lokaler är inte alltid tillräckligt för att göra företagsfesten så där riktigt magisk, så att de anställda kommer att tala om den i veckor efteråt. För att det ska bli på det viset krävs ytterligare en ingrediens: underhållning. Och om du vill ha en magisk företagsfest, vad passar då bättre än underhållning i form av just en magiker?

Att anlita en magiker som underhållning till företagsfesten har en mängd olika fördelar jämfört med de alternativ som finns. För det första är det relativt billigt. Ett coverband eller dansband består ju av flera personer, som dessutom släpar runt på en massa tunga instrument och så vidare. De kommer därför helt naturligt att kräva mer betalt. Samma sak med att anlita en kändis som ska försöka vara rolig. En komiker å andra sidan kan fungera; men problemet är då att inte alla har samma humor. De svenska komiker som är ”säkra” kort är också så pass kända att de kommer att ta hutlöst med betalt. Så är det inte med magiker. Carl-Einar Häckner skulle förvisso att ta mycket betalt. Men en billig och mer okänd magiker är billigt, samtidigt som det handlar om i princip samma trick.

Det finns flera duktiga magiker i Sverige, som vet hur man förför en publik med imponerande fingerfärdighet. Det är ytterst sällsynt att folk ogillar magiker. Tvärtom: folk går sällan och ser på magiker live, men när tillfälle väl bjuds blir de stormförtjusta. Så till den milda grad att de kan förvandla en vanlig företagsfest till en magisk företagsfest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *