Längtar till sommaren

Längtar till sommaren

Nu är våren här, och det står inte på förrän man kan sätta på sig shortsen och gå till badstranden. Jag gillar att bada, och det försöker jag att göra så fort jag kan. Jag har inget emot lite kallt vatten, men någon gräns måste man förstås ha och det får inte vara för kallt. Jag skulle visserligen kunna bada på vintern också, och det har jag faktiskt också gjort.

Det är en väldigt speciell känsla att ta ett dopp på vintern, men då vill man gärna ha en bastu nära till hands. Om jag har en bastu kan jag bada när som helst, men om man ska bada i en sjö på våren måste det vara så pass varmt att man inte får köldkramp när man kommer upp. Än så länge är det nog aningen kallt, men om en månad tror jag nog att det går bra att bada.

Badpremiär på sista april har jag haft förut, och med tanke på hur varmt det har varit i år då våren kom mycket tidigare än den brukar så har vi det förhoppningsvis riktigt fint om en månad. Då har det nog blivit grönt på buskar och träd också. En som redan har börjat bada är svanen som kom hit med sin maka för några dagar sedan.

svan

Leave a Reply

Your email address will not be published.