Köksbänk som går att skära på

Köksbänk som går att skära på

Det är inte alltid så klokt att använda sig av köksbänken som skärbräda, men det är lätt hänt att det blir så ibland. Efter att ha tagit fram limpan så vill man inte krångla med skärbrädan, utan skär upp skivorna direkt på bänken till exempel. Resultatet blir helt enkelt att köksbänken efter ett tag inte ser speciellt fin ut, eller för att vara helt ärlig: den ser hemsk ut. Många bäckar små blir en stor å, eller rättare sagt många skärmärken små ser helt hemskt ut. Att sedan köksbänken är rätt gamma och nedfläckad gör inte saken bättre. Så vad göra?

Ny köksbänk!
Enkelt! Man gör det självklara och skaffar sig en ny köksbänk. Jag surfade in hos www.malarkok.se för att se efter vad de kunde erbjuda och det var mycket det. Marmor, granit, laminat, trä och mer därtill. Jag visste knappt innan att man kunde tillverka bänkskivor till kök i så många material, men det kan man tydligen. Bäst av allt var dock att flera av materialen helt enkelt skulle kunna stå emot att man skär upp bröd på dem – de rispas definitivt inte så lätt. Men den ska ju se bra ut också och helst inte vara för dyr. En svår kombination!

Laminat!
Till slut blev det ändå så att jag bestämde mig för en köksbänk i det billigaste materialet, laminat. Det borde kunna stå emot att man skär upp bröd på det hyfsat väl, samtidigt som det också har den fördelen att det är underhållsfritt. Priset landade till slut strax under 1 000 kronor och det tycker jag är riktigt bra för en köksbänk. Jag hade nog räknat med att det skulle bli minst det dubbla i alla fall. Trevligt dessutom att det fanns så många olika mönster och färger att välja mellan, över 80 stycken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *