Hyra båt i sommar?

Hyra båt i sommar?

Svårt med semesterplanerna? Då kan jag tipsa om att spendera den lediga sommartiden ute på sjön, det finns inget härligare, enligt mig i alla fall. Har du ingen båt? Det är lugnt, på senare år har det blivit mer och mer populärt att hyra båt, och det behöver inte vara speciellt dyrt heller, faktiskt. Något man får tänka på är att då man hyr båt får man ju faktiskt oftast husrum med på köpet, så det är ju som att hyra en flytande stuga. Du kan ta dig till massor av olika platser, istället för att låsa fast dig på ett och samma ställe.

I Sverige

Många vet inte om det, men det går faktiskt alldeles utmärkt att hyra båt i Sverige, visserligen bör du befinna dig i Stockholmsområdet eller på västkusten, där det är bäst utbud. Det som ofta får de flesta att rygga tillbaka är att de tror att priserna är skyhöga. Men det behöver inte vara dyrare än 5-7000 kronor, dock stiger det en aning under högsäsong.

I Utlandet

Om du planerat semester i något annat land finns det många alternativ, och oftast är det billigare än att hyra båt i Sverige. I många medelhavsländer är det populärt, såsom Kroatien, Grekland och Frankrike. Var dock noga med att se båten och alla papper innan du betalar något, då det förekommer bedragare.

Bond-yacht

Har man lite pengar över kommer här ett hett tips, hyr en riktig Bond-yacht. Med bubbelpool på soldäck och fem våningar. Fast det krävs att man har sparat rejält med pengar, då den kostar cirka tre miljoner kronor att hyra i en vecka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.