Handla ekologiskt!

Handla ekologiskt!

Jag har alltid varit en sådan som anser att vi måste ta hand om vår natur och miljö. Det är ju förstås inte bara en åsikt utan ren och skär fakta – gör vi det inte så kommer den inte att finnas kvar i sin nuvarande form, och de som får lida för det är alla vi som lever på jorden. Men, hur som helst, det finns de som kämpar lite extra för planeten och jag har alltid tillhört den skaran. Jag slänger inte skräp på marken, jag försöker att inte köra så mycket bil, jag skänker pengar till miljöföreningar och jag handlar ekologiskt i den utsträckning jag kan.

Det ekologiska är på framfart och det är inte längre bara mjölk och bananer som finns att få. Jag tycker mig se en ny ekologisk produkt nästan varje gång jag handlar, och det gläder mig verkligen! Jag blir också glad av att fler och fler väljer ekologiskt. Och det handlar inte bara om livsmedel och sådant som man hittar i mataffären. Nu för tiden finns det till exempel ett stort utbud av ekologisk hudvård, makeup och sådana saker. Ett tips är sajten finamig.se som har ett bra ekologiskt sortiment.

Den vanligaste bortförklaringen
När jag frågar varför folk inte handlar ekologiskt så brukar det vanligaste svaret bli att det är för dyrt. Och visst, ekologiska varor kan vara några kronor dyrare. I vissa fall är det mycket dyrare. Jag såg till exempel att ett paket ekologiskt socker på 1 kg var en krona dyrare än ett paket vanligt socker på 2 kg. Det är mycket för den som har en ansträngd budget, men många ekologiska produkter är bara marginellt dyrare och om man funderar på hur mycket annat skräp man man lägger pengar på så är de där kronorna kanske inte så mycket ändå. Speciellt med tanke på hur mycket bättre både jorden och vi själva mår av det. Och ju mer ekologiskt vi handlar desto större utbud och lägre priser blir det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.