Hallonglass

Hallonglass

Här kommer tips på en väldigt god glass som man kan göra själv!

Hallonglass

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 3 msk florsocker
  • 1/2 dl hallonsylt
  • 250 g hallon (färska eller frysta)

Vispa grädden. Tillsätt äggen, florsockret och sylten och vispa i ytterligare någon minut. Tillsätt hallonen och rör om. Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om då och då under de första timmarna för att inte alla hallonen ska ligga på botten när glassen är klar, vilket tar ca 4 timmar (eller längre).

Om glassen är ordentligt fryst låter du den tina ca 30 minuter i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåpet innan du serverar den. Servera med färska hallon (eller frysta som fått tina upp). Ät och njut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *