Gå på fiskekurs i sommar!

Gå på fiskekurs i sommar!

flugfiskeFiske är en sysselsättning som vi som är bitna ofta hävdar är bättre än någonting annat. Det är rofyllt och spännande på samma gång, samtidigt som man kommer ut i naturen och får lite frisk luft. Därför är vi många som planerar våra semestrar efter fiskemöjligheter, eller i alla fall försöker göra det. Det gäller ju att ha en förstående partner, och eventuellt också förstående barn, för att det hela ska gå friktionsfritt. Men oftast är det inga problem. Även om ens bättre hälft inte delar fiskeintresset så är det ju så att bra fiskeställen nära nog alltid är förenade med vacker natur och utmärkta campingmöjligheter.

Men det bästa är givetvis om man åtminstone en eller ett par veckor kan få njuta av en ”riktig” fiskesemester. Med det menar vi då inte enbart tillfällen att fiska, utan även exempelvis möjlighet till en flugfiskekurs eller en guidad fisketur, där man under erfaren ledning får hjälp att fånga de riktigt stora öringarna. Flugfiske är ju annars en fiskeform många bara kan prova på i begränsad utsträckning, jämfört med kastfiske eller vanligt metande. Det är också en av de mest roliga fiskeformerna, som verkligen ställer krav på den som fiskar men samtidigt ger mycket tillbaka. Det är lätt att bli biten och återkomma år efter år.

Kurser i flugfiske är något som erbjuds på flera platser runtom i landet, och säsongen är längre än man kanske kan tro. Det gör att det är enkelt att planera in sin flugfiskesemester, så att man kan undvika den värsta rusningstiden, om man så skulle önska. Det kan faktiskt vara vettigt att undvika de värsta sommarmånaderna, med tanke på saker som myggor (vissa år är värre än andra, men man kan ganska tidigt på våren få indikationer på om det kommer att bli en myggsommar eller inte). Men låt inte möjliga myggor avskräcka – flugfiske är värt ett och annat myggbett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *