Finns här några snälla barn?

Finns här några snälla barn?

I juletider har jag en lite ovanlig sysselsättning. När de flesta sitter med sina familjer och väntar på tomten är jag ute på uppdrag. Det är nämligen så att jag arbetar som tomte på julafton. Jag blir inhyrd av familjer som söker en tomte, men som inte vill att far i huset ska behöva gå och köpa tidningen och missa tomten.

Det är något som är väldigt roligt faktiskt, och jag gör det absolut inte för pengarna. Faktum är att jag är en ganska billig tomte. Jag tycker om att göra det därför att jag älskar att se barnens glädje och förvåning – speciellt de något äldre barnen som börjat inse att det ju är pappa som är tomten. Men när pappa sitter kvar i soffan och tomten knackar på dörren vet de inte vad de ska tro.

En del är förstås rädda för tomten, men jag försöker vara en så snäll tomte som möjligt. Jag tvingar mig inte på någon, men jag bjuder gärna upp de barn som vill sitta i knä och känna på skägget. Det gäller att klä sig bra, för man vill ju inte att någon ska rycka av en skägget när man sitter där.

Hoppas att ni alla får en trevlig jul, för det tänker jag ha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *