Ett givande möte med en penta-fantast i Dalarna

Ett givande möte med en penta-fantast i Dalarna

Här i veckan som var så tog vi en tripp till Dalarna för att besöka ett företag i Leksand som specialiserat sig på just reservdelar till Penta. Vi har haft lite mailkontakt tidigare då jag har rådfrågat honom om en del saker, och nu bjöd han in mig till hans verkstad för att komma och kika lite på hur han har det om dagarna. Det var verkligen ett givande möte.

Kvalitetsboende
Jag hade bokat in två nätter på hotell för att ta mig tid att utforska Leksand lite medan jag ändå hade rest så pass långt. Hittade prisvärda rum på http://www.greenhotel.se/ som jag bokade in mig på. Det var verkligen att rekommendera måste jag få säga som utomstående. En fantastisk frukostbuffe som jag höll mig mätt på hela vägen till lunch.

I rummet hade jag säng och tv vilket var det enda som behövdes. Jag hyrde en film och glodde på där på kvällen innan jag somnade.

Ett möte att minnas
Ja, som sagt så var jag ju på besök där i verkstaden och upplevde vad jag närmast kan beskriva som eufori. Göran hade samlat på Penta-delar så långt han kunde minnas, och han hade ett rum på 15 kvm som han dedikerat just för dessa. Via ett snyggt monterat hyllsystem hade han hängt och sorterat upp allting i årtal (beroende på åldern på delarna) och även skrivit ut och ramat in små informationstexter om varje dels historia. Jag trodde jag var värst i Sverige när det gällde Penta, men det vågar jag lova att jag inte är.

Det bästa av allt var ändå att jag fick med mig några delar hem, som Göran hade dubbletter av. Nu fick jag de som var i sämst skick såklart, men jag är lika nöjd för det. Får jag bara putsa på dom lite så kommer dom att vara i toppenskick inom kort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *