En somrig efterrätt
Här kommer ett recept på en magiskt god och somrig efterrätt som passar perfekt nu när det är så varmt ute!
Fruktsallad med hasselnötstopping (4 port)
- 2 blodapelsiner
- 1 mango
- 2 bananer
- 200 g hallon
Hasselnötstopping
- 2 dl hasselnötskärnor
- 2 dl matyoghurt eller turkisk yoghurt
- Rivet apelsinskal
- 2 tsk honung
Tillagning
- Tvätta och riv skalet av hälften av apelsinerna och spar det till toppingen. Skär bort resten av skalet och filea apelsinerna. Skär varje klyfta i 2-3 bitar.
- Skala och kärna ur mangon. Skär i tärningar. Skala och skär bananerna i skivor.
- Hasselnötstopping: Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Hacka dem grovt.
- Blanda nötter, youghurt och rivet apelsinskal efter smak och smaka av med honung.
- Bland frukterna med hallonen och servera med hasselnötstoppingen.
- Servera och njut!