Drömmer du om att bli massör?

Drömmer du om att bli massör?

massageAtt få massage är något som de flesta uppskattar, och faktum är att många av oss också tycker om att ge massage. Massöryrket är en dröm för många, men ofta faller det på att man inte vågar satsa till 100 %. Att gå en utbildning kräver tid, och det betyder att man måste ta den tiden från något annat. Men det finns bra lösningar på problemet, som till exempel att gå en kurs på distans. Då behöver man inte ta tjänstledigt eller säga upp sig för att kunna studera. Då träffas man bara vid enstaka tillfällen och har däremellan kontakt med lärare och handledare via dator.

Att studera på distans innebär inte bara att man har en större frihet, det innebär också att den ekonomiska biten blir mindre. Det blir helt enkelt billigare att utbilda sig. Eftersom det finns flera olika inriktningar gäller det att man först och främst funderar på vad det är man vill göra. Kurser finns för allt från massageterapeut till idrottsmassör. Vissa är tänkta för den som vill lära sig enklare massage för hemmabruk eller som förberedande kurser medan andra är mer heltäckande, så det gäller också att ta reda på vilka förkunskaper som krävs för den kurs man vill gå. I vissa fall måste man kanske börja med en grundkurs för att sedan gå en fortsättningskurs med inriktning mot det område man är intresserad av.

Ett utbildningsföretag som erbjuder massageutbildningar på distans är MT Utveckling. Sedan 2002 har de utbildad hundratals massörer och massageterapeuter. Att utbilda sig på distans kräver självdisciplin, för med frihet kommer också ansvar. Även om man har kontakt med handledare måste man själv ta sig i kragen och göra jobbet. Det kan kännas svårare att dyka ner i böckerna när man sitter i soffan än när man sitter i ett klassrum, men en positiv sak med distansutbildningar är att man ofta kan plugga i sin egen takt. På så sätt kan man få vardagen att gå ihop samtidigt som man följer sin dröm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *