Det här med friskvård på företag

Det här med friskvård på företag

Ett ämne som ligger mig ganska varmt om hjärtat är friskvård. Om man inte prioriterar friskvård så får man förr eller senare prioritera sjukvård, och det är otroligt viktigt att man ges möjlighet att friskvårda på sitt jobb. Det är ju faktiskt en investering, eftersom man då i längden kan slippa en massa onödiga sjukdagar för att de anställda inte tar hand om sig själva. Många företag erbjuder friskvårdstimme och friskvårdsbidrag (i varierande grad), men det är ganska få företag som verkligen pushar för att de anställda ska hålla sig aktiva.

Visst, det ligger väldigt mycket eget ansvar i det hela, men man borde ändå bli bättre på att motivera sin anställda att faktiskt utnyttja friskvårdstimmar och friskvårdsbidrag. Därför blev jag väldigt glad när jag såg ett inslag på teve om företaget Panang Kommunikation i Falun i Dalarna som är en kommunikationsbyrå som verkligen sätter fokus på friskvård. Inslaget handlade om deras så kallade ”pauspoängsystem” som innebär att man samlar poäng för att man rör på sig. Poängen kan sedan omvandlas till betald ledighet. Man får poäng när man tar sin friskvårdstimme, och man får också poäng för att stå upp vid skrivbordet och arbeta samt för att ta sin raster (som där är hela 10 minuter per timme!). Se klippet här nedan!

Poängen med poängen är att man ska få en morot att hålla sig friskare. Att stå upp och arbeta är till exempel mycket bättre för kroppen än att sitta (som ju är livsfarligt i längden), och genom att ta en rast varje timme får man både det positiva i att man lämnar datorn och i att hjärnan får en chans att varva ner, vilket är nog så viktigt för att man ska kunna fungera bra.

Jag tycker att det här systemet är helt fantastiskt. Det är helt och hållet valfritt och ingen tvång, men det finns en riktigt bra morot i och med att man får ta ut semestertimmar eller semesterdagar med full lön när man har samlat ihop tillräckligt många poäng. Ett otroligt häftigt initiativ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *