Det är vår i luften

Det är vår i luften

Vi har verkligen haft en annorlunda vinter i år. Man kan knappt säga att det har varit någon vinter alls. Sommaren var lång och fortsatte långt in på hösten, och när det skulle ha blivit vinter blev det istället höst. Visst har vi haft lite snö och några minusgrader, men man kan inte kalla det för en riktig vinter.

Vårtecken har visat sig i vissa delar av landet, och nu känns det verkligen som att det är vår även här. Snön smälter för fulla muggar och solen lyser sådär varmt och vårigt. Det kan visserligen komma mer snö, men den blir nog inte liggande så länge om det fortsätter såhär. I det här vädret måste det vara svårt för träden och växterna att veta när de ska börja förbereda för sommaren.

Jag är i alla fall glad att våren kommer, för jag är inte speciellt förtjust i vintern. Dock tycker jag att alla årstider ska få finnas, för om man inte upplever vintern blir ju våren inte lika speciell. Det är väl klimatförändringarna som gör det antar jag, men vi kan knappast räkna med milda vintrar framöver eftersom vi har haft riktiga vargavintrar innan den här då det var nära trettio minusgrader.

Som jag förstår det är det inte just att det blir varmare som är grejen, utan att vädret blir mer extremt. När det är varmt så är det riktigt varmt, och när det är kallt så är det riktigt kallt. När det regnar så regnar det ordentligt, och så vidare. Jag har också hört att de smältande polarisarna kan göra att det blir kallare. De smälter för att det blir varmare, men de för med sig ett kallare klimat när de smälter.

Det är verkligen mycket med det där, och man undrar hur det ska gå. Jag försöker i alla fall att vara så snäll mot miljön som jag kan, och hoppas att jag i alla fall kan göra en liten skillnad. Men nu tänker jag vara glad för att det är vår i luften, för oavsett om det beror på dåliga saker kan man ändå inte låta bli att vara glad när vårkänslorna spritter i kroppen på en!

Leave a Reply

Your email address will not be published.