Att tänka på när du tar bilen till verkstad

Att tänka på när du tar bilen till verkstad

Om du behöver lämna in din bil till verkstad så finns det en del att tänka på. För det första: kommer du att behöva ersättningsbil. Om du ska lämna in bilen till en verkstad i Göteborg, Stockholm och andra större städer så är det antagligen lätt att hitta en ersättningsbil; det är inte otroligt att verkstaden har sådana att hyra ut. Men för att allt ska klicka så var noggrann när du bokar tid. informera om de defekter du känner till och annat som kan vara relevant; till exempel att bilen låter konstigt utan att du vet varför.

Kom också ihåg att ta med dig alla relevanta papper till besöket. Förbered också en lista med vad som du vill ha åtgärdat, och gör det i god tid, så att allt kommer med. Det är lätt att glömma detaljer när du väl står där och pratar med mekanikerna; med en lista kommer inget att glömmas. Gör också upp om vad som verkstaden ska göra ifall de hittar andra fel på bilen; det bästa är antagligen att de kontaktar dig, för att få klart för sig om de bara ska följa de anvisningar du gett dem, eller fixa de nyupptäckta felen också. Att säga att de ska fixa alla fel de hittar är inte tillrådligt. Det kan bli mycket dyrare än du tänkt dig, och det är inte säkert att du tycker att alla fel som lagats verkligen behövde lagas.

Gå också noggrant igenom i förväg alla detaljer gällande fakturor, villkor och liknande. Om det är möjligt så gör tillsammans med mekanikerna en genomgång av bilen, så att du redan där kan få höra expertutlåtanden, och med lite tur redan där hitta eventuella fel du missat. Om inte annat så kommer du att få en uppfattning om vad som kommer att behöva göras.

Leave a Reply

Your email address will not be published.