Älvdalen i fokus

Älvdalen i fokus

Precis som när kronprinsessan Victoria gifte sig med sin prins Daniel och Ockelbo sattes på kartan har nu Älvdalen fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden i samband med prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop. Att Älvdalen nu blir mer känt för allmänheten och att platsen nu förmodligen får fler turister än man hade innan tycker jag är bra. Det är nämligen så att Älvdalen är ett ställe som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har varit där flera gånger, och det är en av de vackraste platserna som finns i Sverige. Att fler nu får möjlighet att upptäcka denna vackra plats är väldigt positivt.

Man brukar kanske vilja ha sina smultronställen för sig själv, men Älvdalen är verkligen ett ställe som förtjänar att upptäckas. Det finns så mycket där, från spännande kultur till fantastisk natur. Det finns en camping som ligger väldigt vackert till som jag har bott på flera gånger. Älvdalen Camping heter den. En mycket trevlig camping som jag varmt kan rekommendera för den som funderar på att ta sig en tur. Det brukar vara träningsläger där för bland annat skidor, simning och hockey, så det är också ett tips för er som söker ett bra ställe att hålla ert läger på.

När jag har åkt dit så har det framförallt varit för att fiska. Det finns väldigt fina fiskemöjligheter där, och jag har bland annat gått en kurs i flugfiske som var riktigt bra. Det jag gillar mest med Älvdalen är lugnet och naturen. Människorna där är också väldigt trevliga. Det känns så genuint på något vis. Så det är verkligen ett ställe som jag rekommenderar er att besöka någon gång, oavsett om det är för fiske, naturen eller något annat. Man behöver ju inte ens ha en anledning att åka dit, mer än att man helt enkelt vill uppleva ett väldigt vackert hörn av Sverige!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *